Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Το ΠΣΔ υπενθυμίζει:

ΚΑΝΟΝΕΣ  ΟΡΘΗΣ & ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

 Όλοι μας και κυρίως οι νέοι πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί αν χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα. Η πολιτική αυτή αναφέρεται ρητά από αρκετά δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook και το MSN.

 Καθώς οι έφηβοι τείνουν να χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το διαδίκτυο μέσω ασύρματων κινητών συσκευών, πρέπει να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τη σχετική απόφαση περί μη χρήσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία για λόγους απλής επικοινωνίας.

Είναι σκόπιμο να τηρούν τους βασικούς κανόνες ασφαλούς και ορθής χρήσης του Διαδικτύου, όπως:

 Να αποφεύγουν να αναρτούν στοιχεία που αφορούν σε προσωπικά δεδομένα τους (φωτογραφίες, διευθύνσεις, τηλέφωνα, πιστωτικές κάρτες γονιών κ. ά.).

 Να αποφεύγουν να συνομιλούν με αγνώστους και να απορρίπτουν αιτήματα φιλίας από αγνώστους (ακόμη και αν αυτοί είναι μαθητές)

 Να αποφεύγουν να δημοσιεύουν οποιοδήποτε περιεχόμενο, το οποίο μπορεί να είναι δυσφημιστικό ή προσβλητικό για τους μαθητές, τους διδάσκοντες και τα λοιπά μέλη του σχολείου.

 Να τηρούν και να συμμορφώνονται με τους κανόνες «καλής συμπεριφοράς/Netiquette» και να αποφεύγουν τα επιθετικά, υβριστικά, συκοφαντικά ή ρατσιστικά σχόλια

 Να αποφεύγεται η οικειοποίηση ή η ανταλλαγή υλικού που ωθεί σε πράξεις παράνομες ή απρεπείς για το χώρο του σχολείου. Αυτό περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται, σε υλικό σχετικό με: ναρκωτικά, μίσος, βία, πορνογραφία, διακρίσεις φυλετικές ή άλλου τύπου, τυχερά παιχνίδια, εκφοβισμός, παραβιάσεις των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και διαρροής προσωπικών δεδομένων, κλπ.

 Να αποφεύγoυν τη χρήση των δικτύων για λόγους άσχετους με την εκπαιδευτική διαδικασία στη διάρκεια των μαθημάτων, καθώς η ενασχόληση είναι συνήθως εξαιρετικά χρονοβόρος και παραπλανητική.

 Να αποφεύγουν να κάνουν αναφορές σε μέλη του προσωπικού, σε μαθητές και γονείς, καθώς και σε γεγονότα και δραστηριότητες του σχολείου χωρίς έγκριση από το σχολείο

ΠΗΓΗ: Ασφάλεια στο Διαδίκτυο http://internet-safety.sch.gr – Άλλη μία υπηρεσία του ΠΣΔ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου