Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Προγράμματα για τη προστασία του υπολογιστή σας

Α) ANTIVIRUS: Δωρεάν αντιϊκά προγράμματα 
Avira free antivirus: Καλό αντιβιοτικό. Καταναλώνει μικρό τμήμα της μνήμης (Ram) και ισχύ επεξεργασίας. Αργεί ελαφρά κατά την απομάκρυνση κακόβουλων προγραμμάτων.
Avast free: Καλό αντιβιοτικό που ενσωματώνει σύγχρονες τεχνολογίες (π.χ. autosandbox).
AVG free: Πολύ καλό αντιβιοτικό με φιλικό και απλό περιβάλλον για τον χρήστη.
Qihoo 360 safe: H τελευταία έκδοση διαθέτει και τεχνολογία sandbox.
Bitdefender free edition: Η δωρεάν έκδοση του καλύτερου ίσως ”εμπορικού” αντιβιοτικού αυτή την στιγμή.
Malwarebytes Antimalware free: Συνίσταται η εγκατάσταση της δωρεάν έκδοσης του πολύ καλού αυτού προγράμματος. Η δωρεάν έκδοση δεν λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο, αλλά μόνο για έλεγχο του pc, οπότε είναι καλό να το χρησιμοποιούμε σε τακτά χρονικά διαστήματα.
Β) FREE FIREWALL & HIPS
To Τείχος Προστασίας (Firewall) συμπληρώνει το αντιβιοτικό, εφόσον ελέγχει την εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση. Επιτρέπει δηλαδή σε κάποια προγράμματα να μπορούν να διακινούν δεδομένα από το διαδίκτυο. Επιπλέον τα σύγχρονα firewall διαθέτουν συνήθως και έναν μηχανισμό hips, ο οποίος δρα κυρίως προληπτικά προειδοποιώντας τον χρήστη αν υπάρξει αλλαγή σε καίρια σημεία του λειτουργικού συστήματος.
Comodo firewall: Πανίσχυρο firewall με δυνατό hips και ενσωματωμένη τεχνολογία sandbox. Είναι πολύ ”ελαφρύ” για το σύστημα και συνεργάζεται με όλα τα δωρεάν αντιβιοτικά.
Online Armor free: Καλό πρόγραμμα με ισχυρό hips.
Private firewall: Καλό πρόγραμμα για τον έλεγχο της εισερχόμενης και εξερχόμενης κίνησης
Γ) FREE SECURITY SUITE: Όλα σε 1 πρόγραμμα και πάνω από όλα δωρεάν! Τα συγκεκριμένα προγράμματα περιλαμβάνουν όλα τα εργαλεία για να δημιουργήσει ο χρήστης μια αποτελεσματική γραμμή άμυνας.
 Comodo Internet Security: Η πιο πλήρης αυτή την στιγμή σουίτα ασφαλείας. Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από τα πιο γνωστά ”επί πληρωμή” προγράμματα (π.χ. Kaspersky, Norton, Eset ). Διαθέτει firewall, antivirus, hips και sandbox. Είναι πρόγραμμα που απαιτεί μικρή επεξεργαστική ισχύ, ενώ αναπτύσσεται από μια ομάδα πολύ έμπειρων προγραμματιστών.
Outpost Security Suite: Καλόfirewall, ενώ, σε σχέση με το Comodo δεν διαθέτει sandbox.
 Δ) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ SANDBOX: Τα τελευταία χρόνια εμφανίστηκαν αυτά τα ”νέου” είδους προγράμματα για την προστασία από κακόβουλα προγράμματα. Ο τρόπος λειτουργίας των προγραμμάτων αυτών είναι απλός: Το πρόγραμμα περιήγησης ή και άλλα προγράμματα, π.χ. pdf readers εκτελούνται σε μια περιορισμένη περιοχή (sandbox). Έτσι, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται αντιβιοτικό αφού μετά την πλοήγηση το κουτί απλά θα «αδειάζει»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου